Laine W-1/1064

Laine plekk katus on raditsiooniline jäik laineline profiilplaat.

Plekk katuse profiili valimine

Laine plekk katus on Eestis soosituim katusekattematerjal, selle eelised on hooldusvabadus ja pikk kestvus. Plekk katuse profiili valikut mõjutavad paljud tegurid, näiteks soovitav välimus ja sobivus kindla hoonetüübiga, katusekalle, nõuded elamispiirkonna detailplaneeringus jne.

Katusekaldel on määrav osa profiili toimimisel ja igal katteplaaditüübil on antud minimaalne kalle, millest väiksemat kallet me ei soovita.

Minimaalne katuse kalle profiilide kaupa:

  • Elegantti (valts-) 1 : 7 ca 8°
  • Katusekivi-profiil 1 : 4 ca 14°
  • Laineprofiil (trapets-) 1 : 7 ca 8°

Seejärel valitakse katusekaldega sobiv, väljanägemiselt meeldiv plekk katuse profiilitüüp, mida omakorda leidub mitut värvi ja erineva pinnaviimistlusega.

Baasmaterjal

Terasleht tsingitakse ja kaetakse mitmesuguste kaitse- ja värvikihtidega pideva protsessi käigus, mis tagab kõrge ja stabiilse kvaliteedi.

Eelvärvitud teraslehtmaterjali kasutatakse peamiselt katuste katmiseks ja hoonete välisvooderduseks. Plekk katustel kasutatakse enamasti traditsioonilist trapetsprofiili – alates 18 mm kõrgusest madalast profiilist kuni kõrgemate koormust kandvate profiilideni välja. Põhjamaiseid traditsioone järgiv valtskatus nõuab pehmemat sorti terast. Valtskatus paigaldatakse soojustatud kandvale konstruktsioonile nii, et katteplekk ise koormust vastu ei võta. Kivikujulise profiiliga katuseplaadid on suhteliselt uus toode, kuid suurepärase väljanägemise tõttu leidnud endale turul kindla koha. Kõige rohkem kasutatakse eelvärvitud teraslehti siiski tööstusehituses ja ühiskondlike hoonete välisviimistluses. Mitmesugused paneelid ja suurelemendid võimaldavad ehitada kiiresti ja annavad hoonele soliidse välimuse. Samuti kasutatakse eelvärvitud teraslehte vihmaveesüsteemide, katuste lisatarvikute ja uste valmistamisel.

Tunnustatud kvaliteet: Weckmani kvaliteedi tagavad kõrgekvaliteedilised plekk tooted, kaasaegsed tootmisliinid. Garantii: Weckmani profiilplaatide valmistamiseks kasutatakse tuntud tootjate (Rautaruukki, Tata Steel jt) kõrge kvaliteediga toorainet. Pinnatud plekk profiilplaadid valmistatakse kahepoolse pinnakattega kuumtsingitud teraslehest. Plekk katuse pinnakatetele kehtivad terasevalmistaja poolt antud garantiitingimused.

Profiili kõrgus: 18 mm
Kogu laius: 1120 mm
Kasulik laius: 1064 mm

 

Pinnakatted:

Plekk katuse pinnakatte all mõeldakse teraslehe viimistluse viimase e. pealmise kihi keemilist iseloomustust. Pinnakatet iseloomustab peamiselt vastupidavus mitmesugustele mõjudele, aga ka paksus, värv, välisilme jms.

Polüuretaanvärvkate / PUR – Eelistatuim pinnakate plekk katus profiilplaatidel, sobiv ka fassaadidele. Polüuretaanvärvkatte silmatorkavalt headeks omadusteks on vastupidavus rasketes keskkonnatingimustes, ultraviolettkiirguse taluvus, keemiline püsivus, kena välimus.

Polüuretaanvärvkatte e PUR plekk katus pinnakatte tehniline** garantiiaeg on 50 aastat, esteetiline* garantiiaeg PUR pinnakattega toodetel on 20 aastat. Garantiitähtaeg algab ostu sooritamisest.

MattPUR– uudne pinnakate, väga heade pinnakatte omadustega. MattPUR pinnakate on väga vastupidav rasketes keskonnatingimustes, sarnaselt PUR pinnakattele, hea ultraviolettkiirguse taluvus, keemiline püsivus, kena matt välimus.
MattPUR  plekk katus pinnakatte tehniline garantiiaeg on 50 aastat. Esteetiline garantiitähtaeg Matt PUR pinnakattega toodetel on 20 aastat. Garantiitähtaeg algab toote ostmise kuupäevast.

PUREXTM– väga heade pinnakatte omadustega. Kergelt struktuurne matt plekk katus pinnakate sobib hästi kasutamiseks katuseprofiilidel, fassaadidel, katusetarvikute tootmisel.
PUREXTM- pinnakatte tehniline garantii on 40 aastat. Esteetiline garantiitähtaeg PUREXTMpinnakattega toodetel on 15 aastat. Garantiiaeg algab toote ostmise kuupäevast.

POLÜESTER pinnakate sobib välispindadele, millele ei esitata kõrgeid nõudmisi ja sobib väga hästi sisepindadele. Polüester plekk katus pinnakate sobib kasutamiseks katusetarvikute ja eriplekkide tootmisel.
Polüester plekk katus pinnakatte tehniline garantiiaeg on 30 aastat. Polüester pinnakattega toodete esteetiline garantiitähtaeg on 10 aastat.

Mattpolüester/ MattPOL – Mattpolüester sobib hästi katuseprofiilplaatidele. Pinnakatte ultraviolettkiirguse taluvus ja vastupidavus rasketes keskkonnatingimustes on hea.
Mattpolüester pinnakatte tehniline garantiiaeg on 30 aastat. Mattpolüester pinnakattega toodete esteetiline garantiitähtaeg on 10 aastat. Garantiiaeg algab toote ostmise kuupäevast.

*) Esteetiline garantii katab Toote pinnakatte kestendamise, pragunemise või koorumise ja olulise või ebaühtlase värvimuutuse. Esteetiline garantiitähtaeg PVDF, PVDF matt, Pural® ja Pural® matt pinnakattega toodetel on kakskümmend (20) aastat, Purex™ pinnakattega toodetel viisteist (15) aastat ning Polüester ja Polüester matt pinnakattega toodetel kümme (10) aastat.

**) Tehniline garantii katab Toodet läbiva korrosiooni st. et Tootele ei teki roostest põhjustatud auke. Tehniline garantiitähtaeg antakse Rautaruukki OY PVDF, PVDF matt, Pural® ja Pural® matt pinnakattega toodetel on viiskümmend (50) aastat, Purex™ pinnakattega toodetel nelikümmend (40) aastat ning Polüester ja Polüester matt pinnakattega toodetel kolmkümmend (30) aastat kehtib (kehtib Rautaruukki valmistatud materjalidele).

Trapets plekk profiili paigaldusjuhend

profiili kõrgus: 18 mm
kogu laius: 1120 mm
kaetav laius: 1064 mm
roovide samm (katus): 600-1200 mm
terase klass: DX51D+Z (0,45 mm); S280GD+Z (0,50 mm); S320GD+Z (0,60 mm)
pinnakatted: Polüester (PE), PUREX®, PUR, PURAL MATTA, NOVA, HPS200ULTRA® *saadaval ka tsingituna
nimipaksus: 0,45; 0,50; 0,60 mm
min plaadi pikkus: 400 mm
max plaadi pikkus: 8000 mm (soovituslik)
tuletundlikkus: A1 / BROOF
paigaldus: Trapetsprofiilide paigaldusjuhend
minimaalne kalle: 8° (1:7)
kvaliteedisüsteem: ISO-9001

rooftec